Minőségi alapanyagok kellenek a közétkeztetésben

hirdetés Újabb mérföldkőnek számított 2017. Ugyanis az év második felétől kezdődően képzett auditorok végzik a közétkeztető létesítmények kötelező élelmiszerbiztonsági és élelmiszer-higiéniai minősítését megelőző szemléket. A Nébih illetékes osztályának szakmai irányítása mellett. Mostanáig összesen 4600 főző-, és 3600 tálalókonyhai audit zajlott le az egységes minősítési szempontrendszer alapján. A 2018-as esztendő egyik kiemelkedő hozadéka, hogy elkészült az „Útmutató a vendéglátás és étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához” második, átdolgozott kiadása. Az aktualizált szakmai útmutató figyelembe veszi a jogszabály-változásokat, illetve ismerteti a legjobb gyakorlati tapasztalatokat. Külön a közétkeztetés vonatkozásában is – emlékeztetett az államtitkár. Az Agrárminisztérium és a Nébih a szemléletformálás számos eszközével és módjával … Bővebben: Minőségi alapanyagok kellenek a közétkeztetésben