Hivatalosan megkapta a natúrparki címet a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület.

A Körösök Völgye Látogatóközpontban került sor arra a rendezvényre, ahol V. Németh Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium Vidékfejlesztésért Felelős államtitkára átadta a hivatalos natúrparki címet jelképező oklevelet Vantara Gyula, országgyűlési képviselő,  a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület elnöke részére.
V. Németh Zsolt, államtitkár: a natúrparkokra azért van szükség, mert képesek megszerettetni a természetvédelmet is, amellett, hogy vannak gazdaságfejlesztési vonatkozásai is. Hosszú ideje dolgozik a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület ezért a címért, és a természetvédelem terén, vagy a környzeti nevelés terén számos sikert fel tudnak mutatni.
Vantara Gyula, az egyesület elnöke tájékoztatott arról, hogy a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület 9. tagként került be a Magyar Natúrpark Szövetség testületébe. A natúrpark egyesületeknek, kicsit bővebb feladatkörük van, mint a természetvédelmi egyesületeknek, hiszen a környezettudatos nevelés mellet projekteket is generálnak.
Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere örömét és büszkeségét fejezte ki, hogy Békéscsaba megkata a natúrpark település elismerést. 
Baran Ádám, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezetének vezetője elmondta, hogy 2002-ben azzal a célkitűzéssel jött létre ez az egyesület, hogy a térség túrisztikai lehetőségeit kiaknázza, fejlessze.

hirdetés