Pulzoximéter készülékeket szerezhet be a gyulai gyermekosztály.

Április 26-án kerül megrendezésre az a jótékonysági akció mely a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház Gyermekosztályát segítené. A Kerékpározz a gyermekekért! elnevezésű akciónak célja,  hogy új pulzoximéter nevű készülékeket szerezhessen be a Kárpát utcában működő részleg. Az Amway Hungária Marketing Kft. felajánlotta, hogy a befolyt összeget megduplázza, így segítve a gyermekosztály működését.
Dr. Sipos Péter, osztályvezető főorvos, a Pándy Kálmán Kórház Gyermekosztályának vezetője tájékoztatott a pulzoximéter fontosságáról. Ez a műszer méri a beteg pulzusszámát és oxigéntelítettségét, így segítségével megelőzhető oxigénhiányos állapotok kialakulása, valamint a már kialakult állapotot riasztással jelzi. 
Alt Norbert, Gyula Város alpolgármestere a tájékoztatón örömét fejezte ki, hogy az elmúlt években alig telet el úgy hónap, hogy ne történt volna valamilyen jótékonysági esemény a városban.
Szekeres Károly, gyulai vállalkozó, Amway termékek forgalmazásával foglalkozik. Elmondta, hogy minden évben jótékonysági kerékpártúrákat szervez a budapesti, Bókay utcai gyeremekklinikáért, és most úgy döntött, hogy ennek példájára, Gyulán is megszervezik ezt az akciót. A városban mindenki örömmel fogadta a kezdeményezést, és Alt Norbert azonnal az önkormányzat maximális támogatásáról biztosította a szervezőt.

hirdetés