Vadfőzőverseny a kiemelt programja a hétvégére rendezett 5. Gyulavári Napoknak.

Ebben az évben ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Gyulavári Napok, melynek kiemelt programja az Országos Vadfőző Versenyt. A programokkal kapcsolatban kedden délelőtt tartottak sajtótájékoztatót, melyen elhangzott, hogy ebben az évben rekordszámú nevezés érkezett a versenyre.
Az eseménnyel kapcsolatban Kónya István, Gyula alpolgármestere, valamint Szabó Károly önkormányzati képviselő adott tájékoztatást. A képviselő elmondta, hogy 73 csapat nevezett a megmérettetésre. A rendezvény ingyenesen látogatható, és a verseny mellett családi- és sportrendezvények várják az ide látogatókat. Ezek mellett Nótár Mary, V-Tech/Kefír és a Fiesta koncertje is a rendezvény eseménye lesz, valamint tűzijáték is várja az érdeklődőket.
A sajtótájékoztatón jelen voltak még Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője, valamint Ambrus György olimpiai és világbajnoki aranyérmes mesterszakács is. A Gyulahús Kft. ügyvezetője elmondta, hogy Kisvárosi Kispáros Kolbászt ajánlott fel minden csapatnak, mely helyben termelt fűszerpaprikából készült. Ambrus György, mint a zsűri elnöke tájékoztatott, hogy a versenyzők dámvadból készített ételkülönlegességeket készíthetnek, melyhez a kolbász kitűnő lehet főételhez vagy köretként, esetleg a tálaláshoz. 

hirdetés

hirdetés
hirdetés