Békés megyében is óriási siker a tanyabusz pályázat

A támogatás célja, hogy ösztönözze a szolgáltatáshiányos településeken, településrészeken a különböző alapszolgáltatások körének fejlesztését és bővítését. A forráskeretből új gépjárművek és ahhoz kapcsolódó kiegészítő eszközök beszerzését támogatják 100 százalékban. Az első célterületen új és már meglévő falu- és tanyagondnoki szolgáltatás fejlesztéséhez, a második célterület keretében egyéb kistérségi közlekedési szolgáltatás fejlesztésére szociális, bűnmegelőzési és közösségi szolgáltatás ellátásához kapcsolódó fejlesztések nyertek támogatást. A maximálisan igényelhető támogatás összege pályázatonként legfeljebb 5, 8, illetve 10 millió forint lehetett. 
A nagy érdeklődésre tekintettel, a Miniszterelnökség úgy döntött, hogy a pályázati felhívásban eredetileg szereplő 15 milliárd forintos keretösszeget megemeli: a két célterületen összesen 22 milliárd forintot is meghaladó támogatási összeg kifizetése történik meg, mintegy 2600 pályázó részére. A teljes 2007-2013-as ciklusban a vidéki alapszolgáltatások fejlesztését szolgáló intézkedések esetében a kifizetett támogatások nagysága így várhatóan eléri a 65 milliárd forintot.
A támogatási kérelmeket május 7-től kezdődően nyújthatták be a pályázók.
Az elbírálást követően a támogatási határozatokat a napokban vehetik kézhez a nyertes pályázók, amelyek alapján a fejlesztések megvalósítására 2015. október 16-ig, a kifizetési kérelmeik benyújtására pedig legkésőbb 2015. október 30-ig lesz lehetőségük.
Békés megye 1. számú választókerületében kilenc program keretében valósulhat meg az emberek életét pozitívan befolyásoló fejlesztés. Sikeresen pályázott a békéscsabai Közösségi Misszió és a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény, Gerendás Község Önkormányzata, a Kétegyházi Petőfi Polgárőr Egyesület, a kétsopronyi Bűnmegelőző Vagyonvédelmi Polgárőr Egyesület, a Szabadkígyósi Polgárőr Egyesület, a Telekgerendási Polgárőr Egyesület és a Szent Anna Időseket Támogató Alapítvány, illetve az újkígyósi Szent Erzsébet Szeretetotthon Szervezet. A kilenc sikeres pályázó több mint 60 millió forint támogatáshoz jut.

hirdetés