Együttműködési megállapodást írtak alá Békéscsaba nyomdaipari vállalkozásai

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Békéscsaba Megyei Jogú Város és öt Békés megyei nyomda, a Marzek Kner Packaging Kft., a Mondi Békéscsaba Kft., Javipa Nyomdaipari Kft., Gyomai Kner Nyomda Zrt. és a a Dürer Nyomda Kft. csatlakozott a kezdeményezéshez.
A megfelelő képzettségű szakembereknek a versenyszférában több fizetés jut, ezért kevesen választják hivtásuknak az oktatást. Ennek érdekében a térség nyomdaipari vállalkozásai létrehoztak egy pénzügyi alapot, hogy anyagi támogatással biztosítsák a pedagógusokat. 
Békés megyében komoly hagyományai vannak a nyomdaiparnak, az országban egyedül itt van középiskolai nyomdász képzés, ezért is fontos a szakma életben tartása.
Hódsági Tamás a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta hogy az együttműködésben résztvevő vállalkozások vezetői nem versenytársként tekintettek egymásra, hanem partnerként, a szakma térségbeli fejlődése érdekében. Az ülésen Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere, Kiss Tibor is részt vett, hiszen a város is jelentős összeggel támogatja ezt a kezdeményezést.

hirdetés

hirdetés
hirdetés