Herczeg Tamás: nagyon komoly léptékű beruházás történt – Békéscsaba közvilágításának korszerűsítése

Mintegy 500 millió forintos vissza nem térítendő támogatással, EU-s forrásból valósulhatott meg a korábban kiépített közvilágítás korszerűsítése, melynek keretében 2680 lámpatestet cseréltek korszerű, LED-es lámpatestre – hangzott el a projektet záró rendezvényen.
Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere összegzésében kifejtette, hogy a beruházás hétköznapi praktikus célokat, valamint átfogó célokat is szolgál. Hétköznapi praktikus cél, hogy a város így hosszútávon tudja csökkenteni a villamosenergia költségeit, valamint az élesebb, fókuszáltabb megvilágítás fokozza az ott lakók biztonságérztet. Átfogó célja, hogy az EU-ban megfogalmazott energiahatékonyságot, mint célkitűzést, ez a megvalósult beruházás is szolgálja.
Herczeg Tamás, tanácsnok, önkormányzati képviselő tájékoztatójában kiemelte, hogy ha sorrendbe rakjuk Békéscsaba elmúlt időszakának beruházásait, – mint a csatornázás, a belváros fejlesztés – akkor láthatjuk, hogy egy komoly léptékű beruházás történt, és roppant fontos szempont, hogy mindez EU-s forrásokból valósult meg.
A rendezvényen Borbola István György, fejlesztési tanácsadó tájékoztatott a projekt részleteiről.

hirdetés

hirdetés