Sziszák Katalin: a fiatalok nagyon sokat fognak gondolni azokra akiktől kapták ezeket az ajándékokat

A Békés Megyei Szociális, és Gyermekvédelmi Központ, Degré utcai gyermekotthonában mikulás-napi ünnepséget tartottak. Ez az ünnepség különleges meglepetést is tartogatott az ott lakó fiatalok számára, egy támogatói ajándék-átadásnak köszönhetően. Civil kezdeményezésre kaptak az otthon lakói hímzésekből készült párnákat, faliképeket, takarókat, a szarvasi Gobelin Hímző és Kézimunka Szakkörtől. A fiatalok nagy örömmel fogadták az adományt, melyek barátságosabbá, gazdagabbá fogják tenni az intézményt, és személyes lakókörnyezetüket. A különleges adomány 64 civil személy összefogásának köszönhetően valósulhatott meg. 
Nagyon különleges az otthon számára még az is, ahogyan az ajándékokat kapták. A készítők nagyon sokat gondoltak azokra a gyermekekre, fiatalokra, akikhez majd kerülni fognak ezek a tárgyak, és most, hogy megkapták a fiatalok is nagyon sokat fognak gondolni azokra akinkek a több mint 100 tárgy elkészítése rengeteg idejébe és energiájába került, és akiktől ezeket kapták – fejezte ki háláját Sziszák Katalin, a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ igazgatója. 
Összeállításunkban meghallgatható az igazgatóval készített interjú, Kurucz Jánosnéval, a szakkör vezetőjével készített beszélgetés, valamint Polgár Márkkal, az otthon egyik lakójával készített hangfelvétel.
Kapcsolódó hangfelvétel: A szarvasi Gobelin Hímző és Kézimunka Szakkör a munkáiból adományozott a Degré utcai otthon lakóinak. Itt meghallgathatja. 

hirdetés