Pappá szentelték Oszkár atyát a békéscsabai páduai Szent Antal plébániatemplomban

Az adventi időszak egyik legfelemelőbb eseménye volt Békéscsabán, a páduai Szent Antal templomban. Tracsek Oszkár atyát pappá szentelte dr. Kiss-Rigó László, Szeged-Csanád egyházmegye püspöke advent második vasárnapját megelőző napon.
Szigeti Antal, a páduai Szent Antal római katolikus társszékesegyház plébánosa köszönőbeszédben emlékezett meg arról, hogy legutóbb közel 50 éve történt ilyen esemény ebben a templomban, amikor is őt, és testvérbátyját szentelték pappá.
Hálát adunk az aratás Urának az ajándékáért, és arra kérjük, hogy ereje, szeretete, irgalma tartsa meg Oszkár testvérünket hűségesen szolgálatában – vezette be ezekkel a szavakkal áldását Kiss-Rigó László, püspök.
Nagyon-nagy megtiszteltés ez városunknak, hogy a püspökúr Békéscsabát, a mi katolikus templomunkat választotta az impozáns esemény helyszínéül – nyilatkozott Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, aki szintén megtisztelte jelenlétével ezt a nem mindennapi eseményt.
Az eseményen készült hangfelvételekt, valamint a papszentelést követő interjúkat itt meghallgathatja. Az interjúk közt meghallgatható az Oszkár atyával készült hangfelvétel is, akivel legalább a következő év nyaráig találkozhatnak a hívők a páduai Szent Antal templomban.

hirdetés

hirdetés
hirdetés