Békéscsaba mellett, csak Miskolcon fognak rendészeti ügyintéző és rendészeti őr képzést indítani

Általában nem módosítanak jelentkezési időszakban a képzésekkel kapcsolatban, de a rendvédelmi ágazatban tapasztalható emberi erőforrás hiánya indokolttá teszi, hogy már a következő tanévtől (2016/2017.) kezdődően be kell vezetni az új rendszerű szakmai képzést.
A következő tanévtől kezdődően azonban az országban csak két helyen fog ebben a két szakmában beiskolázás történni, mégpedig Miskolcon és Békéscsabán. Ennek köszönhetően, a beiskolázás tekintetében, egy országosan is kiemelkedő jelentősége lesz a Békéscsbai Szakképzési Centrumnak, mivel a hozzánk eső legtávolabbi pontokról is érkezhetnek tanulók. Hosszú távon a BSzC-ben 400 főt terveznek beiskolázni.
A képzés formájában is történik változás. Laktanya rendszerű bentlakással, még annak is kötelező lesz, aki esetleg a szomszéd utcában lakik. Kapnak egyenruhát, és rendfokozat jellegű jelzéseket. Az a cél, hogy egy elitképzéssé alakuljon ez az oktatási forma, tehát büszkék legyenek a tanulók és tanárok egyaránt.
Ami Békés megye és a megyeszékhely számára is fontos, hogy ezzel 20 új munkahely jön létre, valamint a 400 fő beiskolázásával a diákélelmezésnek is fejlődési lehetőséget ad. Fontos még megemlíteni, hogy egy régen elhanyagolt épületet is felújítanak a piac környékén a Trefort utcában, a környzetét rendbe teszik, és ez ad helyet a szakmát tanulók kollégiumának. Fontos lesz a sportegyesületeknek, hiszen ebben a szakmában kötelező lesz valamilyen sporttevékenység is. A tanárok szempontjából pedig az óraszámok emelkedését hozza magával a képzés beindítása – mondta el a részleteket Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója a Körös Hírcentrum stúdiójában.
A főigazgatóval készült interjú teljes hanganyagát itt meghallgathatja.

hirdetés

hirdetés
hirdetés