Újévi találkozót szervezett a sarkadi önkormányzat partnerei számára

Az önkormányzat partnerei, valamint a helyi vállalkozók részére rendeztek újévi állófogadást Sarkadon. A szombati eseményt, melyet a művelődési házban tartottak, megtisztelte jelenlétével dr. Kovács József, országgyűlési képviselő,és Csepreghy Nándor, miniszterhelyettes is. A találkozón 150-nél is többen vettek részt.
Dr. Mokán István, Sarkad Város polgármestere beszédében kiemelte az elmúlt év fontosabb fejlesztéseit, többek között szólt arról, hogy befejeződött a szennyvízberuházás, több utcát újra aszfaltoztak, valamint kiemelte a csapadék- és belvizet elvezető rendszerek bővítését. Köszönetett mondott a partnereknek az együttműködésért, a munkahelyekért, mellyel megélhetést biztosítanak a település lakói számára, valamint befizetett adóforintjaikkal hozzájárulnak a költségvetés egyensúlyához. Említést tett a városban működő közmunkaprogramól is, melyben a településen több mint 500 főt foglalkoztatnak.
Sarkadot sikerre ítélték – kezdte ezzel a gondolattal beszédét, a polgármester, az előttünk álló évvel kapcsolatban. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően a kistérségbe több milliárd forint érkezik a jövőben.
Dr. Kovács József, országgyűlés képviselő beszédében kifejezte, hogy fontos eseménynek tartja ezt a találkozót, hiszen a térség fellendítése, felzárkóztatása közös felelőssége mindenkinek.
Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott az elmúlt évet összefoglalva elmondta, hogy Sarkad és térsége jól ki tudta használni az adód lehetőségeket, említést tett a nemrégiben átadott kormányablakról, valamint arról, hogy a jövőbeni fejelsztések is jelentősen hozzájárulnak a térség fejlődéséhez.
Az eseményen készült hangfelvételt itt meghallgatja. 

hirdetés

hirdetés
hirdetés