Dr. Kovács József: a reformoknak köszönhetően minden magyar ember tehet egy lépést előre életében

Dr. Kovács József, országgyűlési képviselő, választókerületi elnök tartott sajtótájékoztatót Gyulán. A képivelő a 2016-ban bevezetésre kerülő reformokkal kapcsolatban beszélt a részletekről. Négy kiemelt témakörben adott tájékoztatást, mely reformok jelentősen segítik a magyar családok mindennapi életét. 
2016. mindenekelőtt az adócsökkentés éve lesz, mert csökken a személyi jövedelemadó, és bővülnek a családi adókedvezmények, valamint jelentősen csökken, 27 százalakról 5 százalékra, a házi sertéshús és az új lakások általános forgalmi adója is.
Új otthonteremtési program (CSOK) kerül bevezetésre a családok részére. Az új családi otthonteremtési kedvezmény a három-, vagy többgyermekes családok (vagy kettőnél több gyermeket vállalók) számára 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást, továbbá ugyanekkora összegű kedvezményes hitelt biztosít.
Mostantól évente négyszer lehet ingyenesen igényelni erkölcsi bizonyítványt, a személyi igazolvány és a lakcímkártya kiállítása minden esetben ingyenssé válik, hasonlóan az ellopott okmányok pótlásához. De első alkalommal a jogosítvány kiváltása is díjmentes lesz. A cél az, hogy egyszerűbben, gyorsabban és olcsóbban lehessen Magyarországon ügyeket intézni – hangzott el a sajtótájékoztatón.
A sajtótájékoztató hangfelvételét, valamint a Dr. Kovács Józseffel készített interjút itt meghallgathatja. 

hirdetés