Vantara Gyula: a menedékkérőknek Alkotmányos kötelességünk segíteni

Szeptember 21-én a kényszerbetelepítési népszavazás ügyében tartott lakossági fórumot Újkígyóson, a Cz. Kiss Rendezvényházban Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, volt szociális és családügyi miniszter, aki Vantara Gyula, országgyűlési képviselő meghívására érkezett a településre.
Harrach Péter, a lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón, az illegális bevándorlás veszélyeire hívta fel a figyelmet. Azok, akik nem tudják elfogadni a másképpen gondolkodók véleményét és életformáját, és ezzel folyamatos feszültséget teremtenek, szélsőséges esetben terrorcselekményeket hoznának be Magyarországra – hangzott el. 
Vantara Gyula, országgyűlési képviselő tudósítónknak elmondta, hogy fontos különbséget tenni az illegális bevándorlók és a menekültek között. Alkotmányos kötelességünk azokon segíteni, akik – hivatalos formában – menedéket kérnek hazánkban. 
A lakossági fórumon és a sajtótájékoztatón jelen volt Szebellédi Zoltán, Újkígyós Város polgármestere. A közel telt házas rendezvényt az előző hétvégén ünnepélyesen átadott Cz. Kiss Rendezvényházban tartották.

hirdetés
hirdetés