A Kárpát-medencei nemzeti összetartozás italát is elkészítik a Pálinkafesztiválon

A barack lesz a gasztronómiai főszereplője a Gyulai Pálinkafesztiválnak. A fesztivál előkészítése a finisébe érkezett – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, ahol Bora Imre fesztiváligazgató bejelentette, hogy igazán különleges gasztronómiai kísérőrendezvénnyel készülnek a fesztiválra.  Április 28-án, szombaton az Almásy-kastélyban kerül megrendezésre a Barack a konyhában című program, ahol barackpálinkából készült ételeket és desszerteket is megkóstolhatnak az érdeklődők. A sajtótájékoztató hangfelvételén Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács és Balogh László mestercukrász, mondják el a részleteket az eseményről, akik mindezeket a különlegességet el is készítik majd. A tájékoztató alkalmával Fabulya Attila okleveles pálinkabírálótól megtudhattuk, hogy évente 300 liter pálinkát készít Magyarországon a mintegy 140 gyártó. A sajtótájékoztató hangfelvétele itt meghallgatható, a házigazda dr. Görgényi Ernő, Gyula Város Polgármestere volt. A sajtótájékoztatón készült képgaléria itt megtekinthető.

hirdetés

hirdetés
hirdetés