Scheckter szerint Alonso túlértékelt versenyző

alonso Fotó: Kaiser Erika

Jody Scheckter, 1979 Forma-1-es világbajnoka úgy gondolja, hogy Fernando Alonso egy túlértékelt versenyző, és olyan ember, aki minden csapatot és embert felbosszant maga körül.

hirdetés

A 37 éves spanyol versenyző tegnap jelentette be, hogy távozik a Forma-1-ből az év végén, mire versenytársak és rajongók magasztalni kezdték őt. Scheckter azonban nem “hatódott meg” Alonso “nagyságától”.

hirdetés

“Én szeretem inkább csak azt figyelni, hogy valaki hány bajnoki címet nyert.” – mondta Scheckter a BBC Radio 5Live-nak. “Lehet valakit az alapján is értékelni, hogy balszerencsés, vagy rossz autója van. Szerintem az emberek túlértékelik őt. Az egyik problémája, hogy úgy tűnik, hogy felbosszant minden csapatot és mindenkit maga körül. Így nem lehet világbajnokságot nyerni. Együtt kell dolgoznod a csapatoddal, gyakorlatilag te vagy a vezetőjük.”

A napokban Alonso egyik korábbi csapattársa, Felipe Massa azt nyilatkozta, hogy a spanyol ugyanazon a szinten van, tehetsége tekintetében, mint a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher. Scheckter ezzel az állítással sem ért egyet.

“Számomra abszolút nem. Schumachert a valaha volt legjobb versenyzőnek kell minősíteni. Alonso szerintem nincs ebben a kategóriában.”

“Nem azt mondom, hogy nem jó versenyző (Alonso). Jelenleg egyike a top versenyzőknek.”

Forrás: Racingline.hu

hirdetés