Monzai beállítással megy majd Szocsiban a McLaren

alonso, mclaren Fotó: Kaiser Erika

A McLaren az Olasz Nagydíj hétvégéje során kikísérletezett és letesztelt alacsony légellenállású beállításokkal tervezi teljesíteni az Orosz Nagydíjat.

hirdetés

A McLaren MCL33-as kifejezetten rossz légellenállási mutatóval bír, ami a szocsi pálya hosszú egyeneseiben különösen fájó lehet. A csapat az időveszteség minimalizálása végett a Monzában már tesztelt beállításokat tervezi bevetni a mostani hétvégén is.

„Monzában teszteltünk néhány verziót, aminek a légellenállás csökkentése volt a célja” – magyarázta Fernando Alonso. „Úgy tűnt, szombatra sikerült is kicsit javulnunk, így amennyire én tudom, az elkövetkező futamokhoz is így állunk hozzá. Remélhetőleg Oroszország lesz az első lehetőség, ahol ismét tesztelhetjük ezeket a beállításokat.”

A McLarennek más esélye nem is lesz már a pontszerzésre az idei szezon során, mivel a csapat leállította a 2018-as masina fejlesztését és kizárólag a 2019-es kasztnira koncentrálnak.

„Mindig igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből és előrelépni” – fűzte hozzá Gil de Ferran, a McLaren sportigazgatója. „Minden futamra igyekszünk kisebbfajta aerodinamikai újításokkal érkezni, de emellett a különféle térbeállításokkal is kísérletezünk. Ahogyan Fernando említette, Monzában teljesen más irányelvet követtünk és az olyan típusú pályán ez sikeresnek is bizonyult. Talán Oroszországban is kipróbáljuk ezt az irányelvet.”

Forrás: Racingline.hu

hirdetés