126 betöltetlen tanári állás van a Békéscsabai Tankerületben

tanárhiány

Október közepén mintegy 1300 betöltetlen pedagógus álláshely volt a Klebelsberg Központ (KK) által fenntartott intézményekben. Békéscsabán a legrosszabb a helyzet.

Az összesítést a Népszava készítette a tankerületi központoktól kapott adatok alapján, amiket közérdekű adatigénylés után kaptak meg. Mindebből kiderült, hogy Békéscsabán a legrosszabb a helyzet, ahol 126 betöltetlen tanári álláshely van. A minisztérium szerint viszont nincs pedagógushiány.

Az összesített adatok szerint október első felében pontosan 1286,85 betöltetlen pedagógus álláshely volt a tankerületek által fenntartott intézményekben -írja a Népszava.

Az adatok alapján elmondható: a pedagógushiány leginkább a vidéki településeken tapasztalható, ugyanakkor Budapest több tankerületében is magas a betöltetlen álláshelyek száma. A Népszava által igényelt közérdekű adatokból az is kiderül, gyógypedagógusok és iskolapszichológusokból is hiány van. A tankerületek 421,5 betöltetlen gyógypedagógus, és 72 betöltetlen iskolapszichológus álláshelyet ismertek el.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.