Ittasan, világítás nélkül autózott egy férfi Békéscsabán

rendőr autó, police

Ittas járművezetéssel gyanúsítható autósokat állítottak elő a rendőrök Békéscsabán és Békésszentandráson. Egyikük világítás nélkül közlekedett az éjszakai sötétségben, a másik férfi kocsijában pedig egy lopott kerékpár volt.

Békéscsabán, a Luther utca és a Szigetvári utca kereszteződésében, 2018. november 24-én 0 óra 40 perckor leállítottak a rendőrök egy személygépkocsit. A jármű vezetője úgy közlekedett, hogy az autó világításait nem kapcsolta fel és a vezetői engedélyét nem tartotta magánál. A férfinál az alkoholszonda ittasságot jelzett ezért előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol újabb két légalkoholmérés után büntetőeljárás és szabálysértési eljárás is indult ellene.

Szintén ittas járművezetés gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök egy férfit 2018. november 25-én 1 óra körül Békésszentandrásról, a Fő utcából. A 45 éves kunszentmártoni férfinál a helyszínen és a Szarvasi Rendőrkapitányságon végzett légalkoholmérések eredménye is pozitív lett, így ellene is büntetőeljárás indult. Az autójában a rendőrök megtaláltak egy órákkal korábban Szarvasról, egy italmérőhely elől ellopott kerékpárt. A rendőrök a biciklit lefoglalták, visszaadják a tulajdonosnak és vizsgálják a lopás körülményeit.

Forrás: Police.hu