Az önkormányzati bérlakásokba a katasztrófavédelem kéményseprőit kell hívni

Fotó: Pixabay

Az Országgyűlés múlt év decemberében módosította a kéményseprőipari tevékenységről szóló törvényt, amelynek következtében a továbbiakban az önkormányzati tulajdonú lakások bérlői is ingyenes ellátásra jogosultak.

A kéményseprőipari közszolgáltatásról szóló törvény módosítása egyértelművé teszi, hogy a kormány a közfeladatot ellátó állami kéményseprőipari szervet csak jogszabályban jelölheti ki, emellett a jogalkotó kiterjeszti a törvény által érintettek körét az önkormányzati bérlakásokra is. Ezzel a helyi önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérlői számára is térítésmentessé vált a kéményseprői ellenőrzés, tisztítás és felülvizsgálat. Az önkormányzati ingatlanok égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálata a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének feladata – írja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Kéménysepréssel kapcsolatos további tudnivalókat megtudhatnak korábbi cikkünkből, ahol Gombkötő Zoltán tűzoltó alezredessel és Deák Imre kéményseprőmesterrel beszélgettünk.