Az amerikai sajtót is bejárta Marci megmentése

Körülbelül két héttel ezelőtt mentett ki a tűzoltóság egy zsemleszínű, labrador fajtájú kutyát (Marcit) a péceli Csunya-tó közepéről. A befagyott tóban rekedt négylábú kimentésről készült videót több hazai tévécsatorna, illetve online médium is bemutatta.

A felvétel Amerikába is eljutott, ahol a Weather Channel mutatta be a mentés képei. A csatorna fő profilja egyébként az időjárás-előrejelzés, időjárási hírek, valamint az időjáráshoz kapcsolódó dokumentumfilmek bemutatása.

Domenica Davis meteorológus szívet melengetőnek nevezte mentőakciót. A Weather Channel beszámolója itt található. A Katasztrófavédelem videója pedig alább megtekinthető.

Labradort mentettek a tűzoltók a péceli Csunya-tó közepéről

Egy zsemleszínű, labrador fajtájú kutya rekedt a péceli Csunya-tó közepén szerda délelőtt. A befagyott tó jege vékony volt, ezért a négylábú kimentéséhez a budapesti tűzoltók segítségét kérték. A búvárok egy speciális, felfújható mentőszigetre helyezték, majd a partra húzták az állatot, akinek – az állatorvos megállapítása szerint – az ijedtségen kívül nem esett baja.Videó: Dudás Tamás tűzoltó zászlós / FKI

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2019. január 2., szerda

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.