Az amerikai sajtót is bejárta Marci megmentése

Körülbelül két héttel ezelőtt mentett ki a tűzoltóság egy zsemleszínű, labrador fajtájú kutyát (Marcit) a péceli Csunya-tó közepéről. A befagyott tóban rekedt négylábú kimentésről készült videót több hazai tévécsatorna, illetve online médium is bemutatta.

A felvétel Amerikába is eljutott, ahol a Weather Channel mutatta be a mentés képei. A csatorna fő profilja egyébként az időjárás-előrejelzés, időjárási hírek, valamint az időjáráshoz kapcsolódó dokumentumfilmek bemutatása.

hirdetés

Domenica Davis meteorológus szívet melengetőnek nevezte mentőakciót. A Weather Channel beszámolója itt található. A Katasztrófavédelem videója pedig alább megtekinthető.

Labradort mentettek a tűzoltók a péceli Csunya-tó közepéről

Egy zsemleszínű, labrador fajtájú kutya rekedt a péceli Csunya-tó közepén szerda délelőtt. A befagyott tó jege vékony volt, ezért a négylábú kimentéséhez a budapesti tűzoltók segítségét kérték. A búvárok egy speciális, felfújható mentőszigetre helyezték, majd a partra húzták az állatot, akinek – az állatorvos megállapítása szerint – az ijedtségen kívül nem esett baja.Videó: Dudás Tamás tűzoltó zászlós / FKI

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2019. január 2., szerda

Szóljon hozzá!

91 − 87 =