A monacói kudarc miatt Leclerc otthagyná a Ferrarit!

ferrari Fotó: Kaiser Erika

Az olasz média szerint Charles Leclerc már azon gondolkodik, hogy a jövőjét már nem a Ferrarinál képzeli el, és erre az álláspontra alig hat versenyt követően jutott a Scuderiával. A monacóinak szerencsétlenül alakult a hazai futama, mert már az időmérő edzés elején kénytelen volt búcsúzni.

Leclerc ugyanakkor már bebizonyította a rendkívüli képességeit mióta a Ferrarihoz került, Bahreinben például pole pozíciót szerzett. A versenyeken ugyanakkor csak szenved. A motorja kihagyott Szahírban, ami miatt nem tudta megnyerni a futamot, a csapatutasításoknak köszönhetően pedig több versenyen Sebastian Vettel gazdagodhatott pontokkal. A Ferrari elutasította Leclerc kérését a Q1-ben, amikor kérte, hogy futhasson még egy gyors kört, mert biztosak voltak a helyezésében, de végül pont Vettel ütötte el a továbbjutástól, mert neki kellett jönnie még egyszer, miután korábban falnak ment.

hirdetés

A Formula Passion szerint Leclerc a 15. helyről indulva mindent vagy semmit alapon ment, és ennek a huszáros rohamnak a La Rascasse kanyarban lett vége, amikor megpróbált elmenni Nico Hülkenberg mellett. A Ferraris főnökei megelégedtek volna csak pontokkal is, de a hazai közönsége előtt versenyző Leclerc ezt másképp látta jónak. A riport kiemeli:

“A maranellóiak és a monacói menedzsmentje közel került ahhoz, hogy szakítanak egymással.”

Leclerc már 2016 óta tagja a Ferrari versenyzői akadémiájának, de ahogy egyre frusztráltabb lesz itt, a Scuderia riválisai annál inkább érdeklődhetnek a fiatal pilóta iránt. A Formula Passion írása így folytatódik:

“Az első 10 körben a hercegségben Charles Leclerc a Loews és a Rascasse kanyarban előzött, beleadva minden dühét, ugyanakkor ez egy csendes lázadás is volt részéről a vezetés felé, amiért újfent ő került hátrányba. Egyfajta segélykiáltás volt az is, amikor áthaladt a paddockon, ami lehet, hogy nyitott fülekre talál. Vasárnap késő délután több top csapat is érdeklődött iránta, hogy mennyire lenne elérhető…”

Racingline.hu