Tóth László: a futók is felavatják az M44-est

tóth lászló, m44 Fotó: Körös Hírcentrum - archív felvétel

A futni, sportolni vágyók szeptember közepén lehetőséget kapnak arra, hogy az elkészült M44-es utat a műszaki átadás után, de még a forgalomnak átadás előtt, közösen végigfussák és kerékpározzák a Tiszakürt-Kondoros szakaszon.

Tóth László békéscsabai futónagykövet az egyik szervezőként megosztotta, hogy az indulók számára ez egy egyszeri és megismételhetetlen lehetőség. Hiszen mikor lehet legközelebb esély arra, hogy egy frissen épített aszfalton, forgalom nélkül futhassanak? Az ötlet Kasnyik Gábor kondorosi futótól származott. Úgy gondolja, hogy aki részt vesz ezen az eseményen, az egy életre szóló élményt kap cserébe. Mivel sokan évek óta várják ezt a fejlesztést, a futók részéről is ez egy méltó megünneplése lesz az átadásnak.

hirdetés

A szervezés során azért több nehézségbe is ütköztek. Mivel egy átadás előtt álló útfelületről van szó, munkaterületnek számít. Szerencsére a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. támogatja az eseményt, ezért megkapták a szükséges engedélyeket. Viszont itt is fontos kiemelni, hogy autóval vagy motorkerékpárral senki nem mehet még fel az M44-es elkészült szakaszára, csak a program résztvevői (futók, kerékpárosok és görkorisok).

Forrás: Facebook/M44 Futás-Kerékpár és Görkori Túra

A rajt Tiszakürtnél lesz a megjelölt helyen, a futás, kerékpározás Cserkeszőlő felé a gyorsforgalmi út bal szélső két sávjában indul. A befutót Kondoros település központjában alakítják ki. A szervezők szükség esetén autóbuszt indítanak a rajt helyszínére (max. 70 fő). A táv összesen 58,4 km, ezt a távolságot osztják el négy résztávra. Így 2-4 fős csapatban is lehet teljesíteni, a kijelölt váltópontokon váltva, de természetesen egyéniben is várnak futókat. A váltás a rajtszám átadásával valósul meg. A futáshoz menet közben sehol nem lehet csatlakozni.

A futók mellett lehetőséget szerettek volna adni a kerékpárosoknak és a görkorisoknak is az indulásra. Ezáltal a családoknak egy jó kis hétvégi túrára is nagyszerű alkalom az esemény. Azt külön hangsúlyozta Tóth László, hogy az esemény jellegénél fogva nem verseny, csak egy közös futás, kerékpározás az új, átadás előtti úton.

Minden befutónak egy egyedi éremmel és pólóval szeretnének kedveskedni. Emellett frissítésről is gondoskodnak majd néhány kilométerenként. Miután mindenki megérkezett, a célállomáson egy tál meleg étel is várja a sportolókat.

A Tóth Lászlóval készült interjút itt meghallgathatják:

 

Szóljon hozzá!

− 1 = 1