Miklós Attila az MSZP, az LMP és a liberálisok csabai polgármesterjelöltje

Miklós Attila Fotó: Körös Hírcentrum

A Lehet Más a Politika, a Magyar Liberális Párt és a Magyar Szocialista Párt békéscsabai szervezeteinek képviselői közös összefogással, Miklós Attilát indítják a polgármesterjelöltségért az októberi önkormányzati választásokon.

hirdetés

Takács Péter (LMP) a témában tartott sajtótájékoztatón elmondta: Miklós Attila személyében egy dinamikus, demokrata és tapasztalt embert látnak, egy tapasztalt közéleti személyiséget.

hirdetés

„Dinamikus, mert amióta Békéscsaba megyei jogú város közgyűlésének a tagja, szinte minden évben rendkívül nagy aktivitással fejti ki a tevékenységét. Demokrata azért, mert eddigi közgyűlési munkája alapján én nem tapasztaltam egyszer sem, hogy megpróbálta volna ráerőltetni másokra a véleményét. Inkább mindig a meggyőzés, a vitatkozás eszközét választotta. Azt gondolom, egy demokratához ilyen magatartás illik. Tapasztaltnak pedig azért tartjuk, mert 1998 óta van kapcsolatban az önkormányzattal, először mint külső bizottsági tag, 2002 óta pedig mint önkormányzati képviselő. Minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy kellő tapasztalattal bír ahhoz, hogy ő legyen a mi polgármester jelöltünk” – fogalmazott Takács Péter.

Miklós Attila szerint stílusváltásra van szükség.

„Stílust kell váltani. Ahol nem a kiszoríts, hanem az összefogás kerül előtérbe, ahol a változást várók közösségének valós képviseletére tudunk szövetkezni. A Békéscsabán élőknek meg kell mutatnunk, hogy létezik valós alternatíva az ellenzéki oldalon.

A program alkotás megkezdődött. Modern, zöld és európai Békéscsaba lehetőségét kínáljuk a csabaiaknak. Ennek része a beruházások fenntarthatósága, része a környezeti értékekre való építés és azok megőrzése, része a közélet megtisztítása, az átláthatóság megteremtése az önkormányzatban. Az ellenzéki alternatíva nem épülhet kiszorításra, lejáratásra, mutyikra, sunyi alkukra. A nyitottság, az őszinteség számunkra erény, e mellett kívánjuk folytatni kampányunkat.

Tudjuk azt, hogy mire vállalkoztunk. Tudjuk azt, hogy arra van lehetőségünk és erőforrásunk, amit a következő hónapokban próbálunk majd a választók elé tárni. Csak azt tudom mondani, hogy őszintén, nyitottan és alternatívát felmutatva fogunk a kampányban részt venni” – mondta el Miklós Attila.

Dr. Fülöp Zoltán, a Magyar Liberális Párt megyei elnöke így fogalmazott: csak egy olyan városban fogunk tudni dolgozni és előrehaladni, ahol az átláthatóság a központi eleme az önkormányzatnak. Hozzátette: társadalmilag ellenőrizhetővé kell tenni a hivatal működését. A testület, a polgármester és minden tisztségviselő tevékenységét átláthatóvá kell tenni.

Miklós Attila:

hirdetés