Fogolyszökés miatt emeltek vádat egy hódmezővásárhelyi férfi ellen

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

A Gyulai Járási Ügyészség fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat egy 41 éves jogerős szabadságvesztés büntetését töltő hódmezővásárhelyi férfi ellen. A férfi a részére engedélyezett eltávozásról nem tért vissza a gyulai börtönbe.

A vádlott 2018 októberében más ügyben kiszabott szabadságvesztésének végrehajtása során elítéltként a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tartózkodott Gyulán. A büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka a fogvatartott kérelme alapján a büntetés végrehajtását egy orvosi beavatkozás elvégzése céljából 3 napra félbeszakította. Ez alapján a vádlott 2018. október 23-án jogszerűen elhagyta a büntetés-végrehajtási intézetet azzal, hogy oda 2018. október 26-án 20 óráig vissza kell térnie.

hirdetés

A vádlott szabadlábra kerülése után Hódmezőváráshelyre utazott a családjához. Majd a tervezett orvosi beavatkozásra megjelent a hódmezővásárhelyi kórházban, a műtét azonban elmaradt. A vádlott további hódmezővásárhelyi tartózkodás után 2018. október 26-án kiment a buszpályaudvarra. Ott azonban elhatározta, hogy nem tér vissza a büntetés-végrehajtási intézetbe, hanem – azért, hogy a büntetésének további végrehajtása alól kivonja magát – megszökik. Meg akart próbálni állást találni, hogy a családját anyagilag segítse.

Ennek érdekében a vádlott másnap Budapestre utazott, ahol egy ismerősénél húzta meg magát. Közben külföldi munkavállalás érdekében az interneten keresztül felvetette a kapcsolatot egy munkaerő közvetítő céggel. A munkavállaláshoz szükséges iratokat és adatokat a vádlott átadta a munkaerő közvetítő cég részére, és leegyeztették, hogy a vádlottat 2018. november 5-én fogják kiszállítani más munkavállalókkal együtt egy kisbusszal Németországba. A vádlott 2018. november 5-én meg is jelent a munkaerő-közvetítővel korábban megbeszélt helyen, Budapesten, a Keleti Pályaudvar mellett. Ott azonban a rendőrök elfogták és visszaszállították a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe. A vádlott 10 napot volt szökésben.

A Gyulai Járási Ügyészség a férfi ellen szabadságvesztés végrehajtása alóli kivonás céljából elkövetett fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat. A járási ügyészség vádiratában a vádlottal szemben beismerése esetén elzárás büntetés, tagadása esetén végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy ez esetben a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától is. Az eljárás a Gyulai Járásbíróságon folytatódik – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

Szóljon hozzá!

45 − 43 =