Idén is megrendezésre kerül a Megyenap Békéscsabán

megyenap Fotó: Körös Hírcentrum

Idén is megrendezésre kerül a Megyenap Békéscsabán, ahol a hagyományőrzés mellett a gasztronómia, a sport és a helyi kultúra is kiemelt szerepet kap.

hirdetés

A Megyenap egyre fontosabb rendezvénnyé növi ki magát. Évről évre nagyobb helyszínen zajlik a rendezvény Békéscsabán és idén már a megyeszékhely mellett 22 településen, 16 kísérőrendezvény csatlakozott a vigassághoz. „Szerettünk volna egy nagyon széles megyei összefogást teremteni a Megyenap mögé és ebben az esztendőben ez már a Békéscsabán kívüli helyszíneken is elindult” – mondta el Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. „Az volt a célunk, hogy ez a nap a megyei összetartás napja legyen” – tette hozzá.

hirdetés

A békéscsabai főtéren szinte az összes település bemutatkozik, akár egy település értéktárral, akár kézművesekkel, vagy egy nemzeti étel megkóstoltatásával. Zalai Mihály kiemelte: nagyon fontos, hogy megismerjük egymást, megismerjük a saját értékeinket. „Erre ad lehetőséget ez a nap és azt gondolom, hogy ezért is csatlakoznak évről évre egyre többen hozzánk.”

Zárásként elmondta: szeretnék tovább növelni a vidéki helyszíneket és az események számát a jövőben.

 

 

hirdetés