Sportcsillagok érkeznek Békéscsabára

Fotó: Körös Hírcentrum

Sportcsillagok Békéscsabán – a Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottság jóvoltából a közeljövőben több, világszerte is jól ismert sportoló, sportszakember látogat Békéscsabára, akikkel a fiatalok megismerkedhetnek.

A Sportolj Együtt Olimpikonnal, a Hiszek Benned Sportprogram keretén belül korábban sikerült már pályázat útján neves sportolókat, sportvezetőket és aktív sportolókat elhozni Békéscsabára. A program során egy olyan plusz motivációt, lehetőséget tudtak biztosítani a fiatalok számára, ami sikerrel járt és mindenki tudott belőle meríteni – mondta el Bíró Csaba önkormányzati képviselő, a Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottság (KIOS) elnöke.

hirdetés

Az elmúlt pár évben így olyan neves vendégeket fogadtak, mint a vízilabdázó dr. Kiss Gergely, dr. Steinmetz Barnabás, Fodor Rajmund, Kis Gábor, vagy éppen Hesz Máté, vagy a kajak-kenus Storcz Botond és még számos sportágból való híres kiválóságokat.

Bíró Csaba kiemelte: nagyon fontosnak tartották ennek a továbbvitelét, épp ezért 2019. júniusában a KIOS Bizottság úgy döntött, hogy a gyerekek, az utánpótlás, a felnövekvő generáció számára olyan sportolókat, ikonokat, olimpikonokat, kiváló versenyzőket és szakvezetőket tudjanak Békéscsabára csábítani, akik segítenek abban, hogy a fiatalok még motiváltabbak legyenek.

Szeptember 17-én 15 órától 17 óráig Békéscsabán, a Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban, Magyarország egyik legkiválóbb kézilabdázóját, Nagy Lászlót látják vendégül. 2019. október első napjaiban dr. Kemény Dénes, háromszoros olimpiai bajnok edző látogat el a városba. A tervek szerint ő egy több órás motivációs előadást tart majd.

Október közepén pedig Király Gábor labdarúgó jön el, aki 108-szoros magyar válogatott futballista. 14-én előreláthatólag a 4-es honvéd utcai Labdarúgó Akadémián fog részt venni egy közös edzésen a gyerekekkel, 15-én délelőtt pedig ellátogatnak két közoktatási intézménybe, ahol szintén labdarúgónak nevelkedő fiatal tehetségek vannak.

Bíró Csaba kiemelte, hogy mennyire fontosnak tartják, hogy motiválják a csabai fiatalokat, így a jövőben is tervezik, hogy Békéscsabára hozzanak híres sportolókat, akik a saját történetükkel, tapasztalataikkal tudják ösztökélni a város új generációját.