Jól szerepeltek Pakson a BM Kano Judo SE versenyzői

judo Fehér Dóra a dobogó harmadik fokán (jobbról)

Hétvégén a BM Kano Judo SE versenyzői ismét szép eredményeket hoztak. Gyáni János csapata a hétvége folyamán egy arany-, két bronzérmet és két pontszerző ötödik helyet szerzett.

A Pakson megrendezett immár 38. Atom-Kupán, diák B korosztályos országos rangsorversenyen a már kétszeres diákolimpiai bajnok Perecz Márk képviselte az egyesületet az utánpótláskorúak között. Az egyesület nagy reménysége magabiztosan uralkodott a mezőnyön, annak ellenére, hogy egy súlycsoporttal feljebb indult. A döntőben az eddig veretlen bajnokkal küzdhetett meg az aranyéremért, ahol a békéscsabai versenyző alig fél perc alatt hajtott végre ippon értékű akciót ellenfelén és került ki nyertesen, így újabb bajnoki címmel büszkélkedhet.

hirdetés

A fiúk között -42kgban a gyomaendrődi Jónás Zalán nagy fejlődésen ment keresztül egészen a döntőig menetelt, kis taktikai hibával maradt alul végül ezüstérem került a nyakáb. A hétvége folyamán az idősebbek is tatamira álltak az U23 korosztályos országos bajnokságon, ahol négy versenyző indult.

A női -70 kg-os mezőnyben a sorsolás ismét összehozta a csabai versenyzőket, ebben a versenyszezonban már harmadik alkalommal, Fehér Dóra és Sóczó Rebeka egymás ellen küzdöttek meg a bronzéremért.  A mérkőzésen ez alkalommal Dóra bizonyult jobbnak és lett az érem tulajdonosa, míg Rebeka pontszerző ötödik helyen végzett.

A -78 kg-os súlycsoportban Gyáni Amanda egy héttel a második térdműtétje előtt állt tatamira pontszerző ötödik helyen végzett.

A férfiak +100kg-os mezőnyében Láza György magabiztos győzelmekkel hozta tőle megszokott formáját egészen az elődöntőig menetelt, a bronzmérkőzésen kimagasló földharc technikát hajtott végre ellenfelén, így a dobogó harmadik fokára állhatott. Eközben Szentandrászki Gréta és Kara Bence a magyar serdülő válogatottal Lengyelországban vesznek részt Warsaw Judo Openen – számolt be Gyáni János.

hirdetés