Emmi: folytatódtak a tárgyalások az egészségügyi béremelésekről

háziorvosi, Egészségvonal, influenzaszerű, vírusos, szűrővizsgálatok, TAJ, alapellátás, egészségügyi, kínai, vashiány, orvosok, hepatitis, háziorvosi, egészségügyi, szakrendeléseken, Gyógyászati, fertőzöttek, koronavírus, szívbillentyűk, egészségügyi, szívtranszplantációs, vastagbélszűrés, felfázás, szervdonáció, népegészségügyi, onkológiai, béremelés, húsevő Forrás: Pixabay

Folytatódtak a tárgyalások az egészségügyi béremelésekről – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.

hirdetés

Azt írták, hogy különösen fontos terület az egészségügy, elkötelezettek a betegellátás színvonalának növelése, az egészségügyi dolgozók munkakörülményeinek és anyagi megbecsültségének javítása mellett. Ezért tartották meg szerdán a folytatólagos sztrájktárgyalások idei első fordulóját a tárca, valamint az ágazati reprezentatív szakszervezetek részvételével. Jelen volt a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete mint főtárgyaló, továbbá a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete. A megbeszélésen a reprezentatív szakszervezetek stratégiai partnereként a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) és a Magyar Gyógyszerészi Kamara képviselői is jelen voltak – közölte az Emmi.

hirdetés

A témák között szerepelt a szakszervezetek és a minisztérium közötti együttműködési megállapodás kiegészítése az időközben elért tárgyalási eredményekkel. Valamint az egészségügyi dolgozók társadalmi megbecsültségének további növelése. Ezenkívül hangsúlyosan foglalkoztak a MOK-nak tavaly a paraszolvencia kivezetése érdekében benyújtott bértábla-módosítási igényével. Továbbá a gazdasági-műszaki és háttérszolgáltatást nyújtók bértáblájával is. A MOK új vezetősége új bértáblát szeretne és a szakszervezeti főtárgyaló is a tavaly benyújtott bértábla emelését indítványozta – írták.

A felek megállapodtak abban, hogy az egészségügyi struktúraváltással és a finanszírozással kapcsolatos munkában is együttműködnek. Egyetértettek abban, hogy az egészségügyben dolgozók közalkalmazotti foglalkoztatásának kiszámíthatónak és igazságosnak kell lennie. A főtárgyaló vállalta, hogy a héten újból egyeztet stratégiai partnerével a végleges bértábláról, miután a MOK kedden megváltoztatta a korábbi álláspontját – írta az Emmi, megjegyezve, hogy február 3-án folytatják a konzultációt – írja az MTI.

hirdetés