Fiatalokat bántalmazott egy Szeghalmi férfi

Battonyán, Kábítószer, ellenőrzés, millió, gyulán, férjét, vésztőn, helyszíneltek, francia, szarvason, kötegyáni, baleset, marihuánát, ittas, szabálysértés, police, rendőrség, erőszak, békéscsabán, orosházán, ittas

A Szeghalmi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt 2020. január 09-én állított bíróság elé egy 37 éves büntetett előéletű szeghalmi férfit.

A férfi és felesége 2019. augusztus 03-án a késő esti órákban Szeghalmon, a Boszorkányfesztiválon szórakoztak, ahonnan 23 óra körül kerékpárral indultak haza. Az út során átvágtak a Múzeum kerten, ahol fiatalok tartózkodtak. Az ittas férfi úgy hallotta, hogy azok „beszóltak” az előtte kerékpározó feleségének, ezért dühös lett, leszállt a kerékpárról, odalépett a fiatalokhoz és ütlegelni kezdte őket, kit hol ért. Több pofont és ökölütést is adott, majd kerékpárra pattant és távozott a helyszínről.

hirdetés

A férfi indokolatlanul tanúsított erőszakos magatartást, ok nélkül bántalmazta a parkban tartózkodó fiatalokat, cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A Szeghalmi Járásbíróság a cselekményét beismerő férfit 400.000.-Ft pénzbüntetésre ítélte – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.