Mostanra mindenütt helyreállt az áramszolgáltatás a Dél-Alföldön

áramfogyasztási, áram, időjárás, áramellátás Fotó: Körös Hírcentrum

Az NKM Áramhálózati Kft. munkatársai egész hétvégén küzdöttek a jeges vezetékekkel, csaknem 300 üzemzavart hárítottak el – számolt be Facebook oldalán a szolgáltató.

hirdetés

Mint írják: múlt hét közepe óta a deres, zúzmarás időjárás okozott fennakadásokat az áramszolgáltatásban az NKM Áramhálózati Kft. szolgáltatási területén. A lecsapódott pára ráfagyott a vezetékekre, ami a napközbeni mínuszok miatt nem tudott elolvadni, a jégréteg egyre vastagodott és sok helyen okozott vezetékszakadást vagy a kötőelemek törését a középfeszültségű hálózaton.

hirdetés

A tömeges üzemzavar Kecskeméttől Békéscsabáig az elmúlt napokban összesen 60 ezer ügyfelünknél okozott rövidebb vagy hosszabb ideig áramszünetet. Voltak, akik csak néhány perces áramkimaradást érzékeltek, de voltak, akik több órára maradtak áram nélkül. Vasárnap délutánra már valamelyest javult az időjárás és kevesebb fennakadást okozott a középfeszültségű hálózaton, de a hét első napjára még nagyon sok kisfeszültségen keletkezett hibabejelentést kellett kivizsgálni és javítani.

Több tucat szerelő éjjel és nappal végezte a helyreállítást. A zord időjárás által kevésbé érintett régiókból érkeztek munkatársak, hogy leváltsák kollégáikat és folyamatosan dolgozhassanak a hálózat javításán. A munkákba külső partnerek, gallyazást végző vállalkozók és a katasztrófavédelem szakemberei is bekapcsolódtak. A múlt hét közepe óta elhúzódó üzemzavar elhárítása során 40 oszlopot, 350 kötőelemet és több kilométer vezetéket kellett kicserélni.

Az NKM Áramhálózati Kft. ezúton is köszöni türelmüket és megértésüket!

hirdetés