Tanja Grbic: Magamban és az elvégzett munkában hiszek

tanja Fotó: BRSE

Tanja Grbic január első napjaiban érkezett a BRSE-hez. Az új feladó az utóbbi nyolc évben a francia élvonalban játszott.

hirdetés
Kipróbáltál más sportágat a röplabda előtt? Hogyan kezdődött a pályafutásod?

T.G.: Karatéztam, atletizáltam, valamint táncoltam is gyerekkoromban. Az általános iskolát egy sportiskolában kezdtem, ahol az egyik tanár felfigyelt rám és elhívott az egyik röplabda edzésre, hogy próbáljam ki. Ekkor körülbelül tíz éves lehettem. Azonnal magával ragadott ez a labdás sport, ahol igazi csapattag lehettem. Egészen huszonkét éves koromig Szerbiában röplabdáztam, majd ezt követően Franciaországba igazoltam, ahol ez idáig játszottam.

hirdetés
Szerbia után miben volt más Franciaországban röplabdázni?

T.G.: Úgy gondolom, hogy minden országnak megvannak a sajátosságai, mind az életvitelben, mind a kultúrában, valamint a sportágak tekintetében is. Az első észrevételem az volt, hogy Szerbiában sokkal keményebb és hosszabb edzéseim voltak, mint Franciaországban. Arról viszont nem tudok sokat mondani, hogy mi egy szerb és egy francia edző között a különbség, mert abban a nyolc évben, amíg ott játszottam csak olasz szakemberekkel dolgoztam együtt. A szerb és a francia bajnokságot illetően azt tudnám mondani, hogy az utóbbi egy jóval erősebb csapatokból álló bajnokság, ezért is vagyok büszke arra, hogy ott játszhattam és az összes eredményt elértem, amit szerettem volna.

Hallottál korábban a magyar bajnokságról?

T.G.: Igen, egészen sok információm volt játékosoknak és edzőknek köszönhetően, akik a magyar bajnokságot közelebbről is megismerhették. Emellett tavaly csapattársam volt az a Pallag Ágnes is, aki itt nevelkedett. Miután értesültem a BRSE érdeklődéséről, még inkább utána néztem a városnak és a klubnak is, de azt gondolom ez normális, mindenki szeretne többet tudni arról az országról, valamint együttesről, ahova igazolni készül.

Ismertél korábbról valakit a játékosaink közül?

T.G.: Ahogy említettem, Pallag Ágival jó kapcsolatban állok, illetve Karla Klaric egy évet Franciaországban játszott, így néha egymás ellenfeleiként találkoztunk a pályán. Ismertem a nevét és sokat hallottam Mia Jerkovról is, de korábban nem találkoztunk személyesen. Örülök, hogy lehetőségem nyílik Békéscsabán személyesen is megismerni őt.

Mivel töltöd a szabadidődet? Sikerült már megismerkedni Békéscsabával?

T.G.: Az edzések mellett igyekszem jobban felfedezni és megismerni a várost. Szeretném, ha jobban megismerhetném a magyar kultúrát és mentalitást, mert azt gondolom, hogy vannak hasonlóságok a szerb kultúrával. Emellett gyakran olvasok és sorozatokat is nézek, ami teljesen ki tud kapcsolni az edzések között.

Mennyire vagy babonás?

T.G.: Korábban azt mondtam volna, hogy elég babonás vagyok, de minél idősebbé válok, annál kevésbé hiszek ezekben a dolgokban. Most már magamban és az elvégzett munkában hiszek.

Forrás: BRSE

hirdetés