60 liter ismeretlen eredetű szeszesital a csomagtartóban

lefoglalás, szeszes ital, Békés megye Fotó: NAV

Ismeretlen eredetű alkoholt foglaltak le Békés megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy közúti ellenőrzéskor.

A pénzügyőrök a 44-es főúton állították meg azt a gépkocsit, melynek csomagtartójából 6 darab 10 literes műanyag kannából összesen 60 liter alkoholterméket találtak. Az ellenőrzés során a kannák feliratozása szerinti vodka, törköly-, körte- és szilvapálinka származását a sofőr nem tudta igazolni. Elmondása szerint az összes szeszesitalt saját fogyasztásra vásárolta egy parkolóban egy ismeretlen személytől. Ez azért is veszélyes, mert az ismeretlen eredetű szesz káros lehet az egészségre. Akár életveszélyes is, hiszen senki nem tudja hol, hogyan állították elő, mit tartalmaz.

A pénzügyőrök az ismeretlen eredetű, körülbelül 120 ezer forint piaci értékű alkoholterméket lefoglalták. A férfival szemben jövedéki törvénysértési eljárást indítottak. A jövedéki bírság mértéke csaknem másfélszerese az alkohol piaci értékének – tájékoztatott Jegyinák Attila, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága sajtóreferense.