Nagyszerű győzelem Szlovéniában – előnyben a BRSE

Szlovéniában Fotó: BRSE

Előnyből várja a visszavágót a Békéscsabai Röplabda SE. A Szlovéniában játszott Challenge Kupa nyolcaddöntőjének 1. mérkőzése jelentős részét remekül kontrollálta a csapat.

Szlovéniában folytatta Challenge Kupa szereplését a Békéscsabai Röplabda SE, ahol a nyolcaddöntő első mérkőzésén csaptak össze a felek. Karla Klaric nyitássorozata adta meg a mérkőzés alaphangját, pillanatok alatt 0:6 állt az eredményjelzőn. Azonnal időt is kért a hazaiak szakvezetője. Ennek ellenére sem változott a játék képe, magabiztosan és határozottan játszott a BRSE, Jerkov több esetben is klasszis megoldással zilálta szét a Kamnik védelmét. A vártnál simábban nyerte az első szettet a Békéscsaba.

A második szett szlovén pontokkal kezdődött, de 4:4-nél utolértük ellenfelünket. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de amikor Milagros Collar elkapta a fonalat, néhány pontos vezetésre tett szert a BRSE. Aztán újabb fordulat következett, amikor a hazaiak pontgyárosa, Kostic is rátett egy lapáttal, egalizált a hazai együttes. Erre is volt válasza az ötszörös magyar bajnoknak és Karla Klaric nyitásaival behúzta a 2. etapot is a vendégcsapat.

A harmadik játékrészben sem lassított a Békéscsaba, Grbic tanári módon irányított, centerlabdáit Bodnár Dorottya váltotta zsinórban pontra. A vendégek tartottak előrébb, de nem adta fel a Calcit Kamnik. 20:20-nál utolérte ellenfelét, majd a vezetést is megszerezte a szlovén alakulat. Parázs hajrá kerekedett, de helyén volt a csabai lányok esze és szíve és megfordították az állást megnyerve ezzel a szettet és a mérkőzést is.

A visszavágót 2020. február 6-án, 18 órától rendezik Békéscsabán.

Mestermérleg

Gregor Rozman: Nagyon sok hibával kezdtük a mérkőzést. Nem tudtunk elég jól felkészülni a Békéscsaba játékából. A második szettet már jobban kezdtük, sikerült megtalálni az egyensúlyt. Az utolsó etapban cseréltem néhány játékosomat, itt játszott a csapatom a legjobban, így sajnálom, hogy nem tudtunk legalább egy szettet elrabolni a Békéscsabától.

Vasja Samec Lipicer: Az első két szettet szépen és stabilan kontrolláltuk, a harmadik játékrészben magunkra engedtük ellenfelünket. Decemberben elkezdtünk egy új típusú munkát, amely még nem érett be teljesen, de jó úton haladunk.

Az eredmény alakulása: I. szett: 2:8, 06:16, 13:22. II. szett: 7:7, 13:16, 18:21. III. szett: 6:9, 9:16, 16:18.

Forrás: BRSE