Két gyulai kábítószer-kereskedőt ítéltek el Szegeden

letartóztatás, szarvasi férfi Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay

Jogerősen hét, illetve három és fél év börtönbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla két gyulai férfit, akik hosszabb ideig árusítottak marihuánát.

A táblabíróság társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és velük szemben mintegy 2,7, illetve 1,7 millió forintra vagyonelkobzást is elrendelt. Az elsőrendű vádlott az 1990-es évek végétől kezdett el marihuánát fogyasztani, egy idő után napi rendszerességgel. 2010 környékén kitalálta, hogy magas hatóanyag-tartalmú indiai kendert termeszt saját fogyasztása mellett nagyobbrészt értékesítési céllal.

hirdetés

Gyulai házának emeletén kenderültetvényt alakított ki, ahol folyamatosan termesztette a növényeket, majd értékesítette az előállított marihuánát. Az ingatlanban tartott házkutatás során 108 kifejlett indiai kendert találtak a rendőrök. A férfi egy ismerőse 2017 elején tudta meg, hogy a vádlott marihuána értékesítésével is foglalkozik.

A vádlott több mint negyven alkalommal adott el neki, összesen 1,18 kilogramm drogot, grammonként 2200 forintos áron. A másodrendű vádlott több mint 600 gramm kábítószert tovább értékesített, ebből csaknem 1,69 millió forint haszna származott. Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét – írja az MTI.

Kapcsolódó tartalom:

hirdetés