Nyílt napot tartanak a rendőri hivatás iránt érdeklődőknek

nyílt nap, rendőrség Fotó: Police.hu

A rendőri hivatás iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot 2020. január 28-án, az Orosházi Rendőrkapitányságon. A rendezvényre ellátogatók megnézhették, kipróbálhatták a rendőrök felszereléseit, eszközeit.

A rendőrség szakemberei elmagyarázták és bemutatták, hogy a gyakorlatban mikor, hogyan használják ezeket. Az érdeklődők feltehették a kérdéseiket, a rendészeti képzésekről és a rendőri hivatásról is részletes tájékoztatást kaphattak. A rendőrök az elkövetkezendő két hétben, Békés megyében öt helyszínen fognak tájékoztatókat tartani.

hirdetés

Békéscsabán, a Csaba Centerben, 2020. január 30-án, február 6-án és 13-án 11 órától 14 óráig működik majd információs pont. Két járási hivatalban is lesz lehetőség arra, hogy a rendészeti pálya iránt érdeklődők információkat szerezzenek a rendőri hivatásról. A rendőrség munkatársai 2020. február 3-án 9 óra és 12 óra között Gyulán, majd 2020. február 10-én 9 óra és 11 óra között Orosházán várják az érdeklődőket. Békéscsabán, 2020. február 6-án a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziumában lesz pályaorientációs nap, amelyen 8 óra 45 perc és 9 óra 45 perc között a tanulók, illetve szüleik a rendészeti képzésekről is tájékoztatást kaphatnak. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság pedig 2020. február 12-én 9 óra és 12 óra között tart nyílt napot.

Akik nem tudnak részt venni ezeken a tájékoztatókon, rendezvényeken, a rendőrség honlapján és a Facebookon is részletes tájékoztatót találnak a rendőrség feladatairól, a rendőrök munkájáról, valamint a képzésekről. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon is fogadják az érdeklődőket, a 66/ 523-700-as telefonszámon, a Humánigazgatási Szolgálatnál várják a jelentkezők hívását.

Police.hu