Tanja Grbic: Sok erőt és önbizalmat ad a nézőktől kapott biztatás

tanja Fotó: BRSE

Tanja Grbic, a BRSE szerb feladója csak január elején érkezett Békéscsabára, de pillanatok alatt megtalálta az összhangot a csapattársaival, ami az eredményeken is meglátszik.

hirdetés
Sikerült beilleszkedned a csapatba? Kihez kerültél a legközelebb?

T.G.: Már az első hét után úgy éreztem, hogy sikerült teljes mértékben beilleszkednem. A lányok nagyon befogadóak, így hamar meg tudtam találni a közös hangot a csapattal, valamint a stábbal is. A nyelv miatt Mia Jerkov és Karla Klaric voltak azok, akikkel a legtöbbet kommunikálok, de a magyar maggal, illetve Milagros Collarral is remek nexust ápolok, hiszen utóbbi játékossal szinte együtt csatlakoztunk a klubhoz.

hirdetés
A Kaposvár elleni mérkőzésen léptél először pályára a BRSE színeiben, majd a nemzetközi porondon Szlovéniában, a Challenge Kupa következő fordulójában is debütáltál. Milyen érzés volt?

T.G.: A Kaposvár elleni mérkőzést Fábián Fanny kezdte, aminek nagyon örültem, hiszen így volt lehetőségem megfigyelni az ellenfelünk játékát. Örültem, hogy esélyt kaptam, hogy pályára léphessek. Már az elején kiderült számomra, hogy erős együttessel állunk szemben, de csak az lebegett a szemem előtt, hogy győznünk kell, így boldog voltam, amikor a negyedik szett után győztesként jöhettünk le a pályáról. A Challenge Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában a kezdőjátékosok között szerepeltem. Úgy érzem, hogy a rövid idő ellenére szépen sikerült az összecsiszolódás. Szerintem jobb teljesítményt is nyújtottam, mint a kaposvári mérkőzésen.

Milyen érzés volt a BRSE közönsége előtt pályára lépni?

T.G.: Izgatottan vártam a vasárnap esti mérkőzést, hiszen ez volt az első alkalom, hogy hazai pályán mutatkozhattam be. Jó érzéssel töltött el a szurkolók jelenléte, szerintem sok erőt és önbizalmat ad a tőlük kapott biztatás, amiben nem volt hiány a Jászberény elleni meccsen.

Mik az elmúlt napok/hetek benyomásai a várossal kapcsolatban?

T.G.: Békéscsaba egy kisváros, mégis minden megvan, ami a boldog és nyugodt mindennapokhoz szükséges. Nem vagyok oda a nagyvárosokért, így nagyon élvezem az ittlétet. Attól függetlenül, hogy nem sokan beszélnek angolul, az emberek nagyon kedvesek és közvetlenek, ezt nagyon értékelem. A csapattársaimmal voltam már néhány helyen, igyekszem minél előbb felfedezni a várost.

Forrás: BRSE

hirdetés