Emmi: a kórházak felkészültek

kórházak, kórház, létszámstop, nővérszállóit Illusztráció: Pixabay
hirdetés

A kórházak felkészültek a koronavírussal kapcsolatos szakmai protokollok és eljárásrendek végrehajtására – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.

Futó Szöveg

Közleményük szerint Magyarország meghozott minden szükséges járványügyi megelőző intézkedést a koronavírusos fertőzésekkel kapcsolatban és felkészült az esetleges betegek ellátására. Ennek részeként pénteken az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkársága által kezdeményezett megbeszélésen a kórházak képviselői, fenntartói és a háziorvosok szakmai szervezetei részletes és szakszerű tájékoztatást kaptak Müller Cecília országos tisztifőorvostól a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendjéről.

hirdetés

Az egészségügyi intézmények fenntartói és a háziorvosi alapellátást képviselő szakmai szervezetek is egyhangúlag jelezték, hogy felkészültek és messzemenően együttműködnek az eljárásrend betartásában. A Nemzeti Népegészségügyi Központ a szakmai protokolloknak megfelelően ajánlásokat fogalmaz meg az egészségügyi intézmények, a kórházak, a háziorvosok számára és koordinálja a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy megelőzzék a koronavírus-fertőzéseket Magyarországon – áll az Emmi közleményében.

MTI

hirdetés