Letartóztatták azt a mezőberényi férfit, aki gyermekeit és feleségét is bántalmazta

letartóztatás, szarvasi férfi Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay

A Békési Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, védekezésre képtelen személy sérelmére folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt kezdeményezte egy 32 éves mezőberényi férfi letartóztatását, aki válogatott módon bántalmazta 3 és 7 éves gyermekeit, valamint feleségét is.

A házaspárnak hat kiskorú gyermeke van, ezek közül ötöt a hatóságok kiemeltek a családból és csak egy gyermeket neveltek saját háztartásukban. Ugyanakkor a hatóság engedélyezte számukra, hogy hazagondozás keretében gyermekeiket meghatározott időszakra magukhoz vegyék, így 2020. január 17-31. napjai között valamennyi gyermek a házaspár mezőberényi otthonában tartózkodott. A munkanélküli férfi, aki egész nap számítógépes játékokat játszott, agresszíven viselkedett a gyermekekkel és feleségével, napi szinten terrorizálta, többször és különféle módon bántalmazta őket. Így az egyik 3 éves kisfiút többször azzal büntette, hogy nem hagyta éjszaka aludni, kézfejét és lábát egy légycsapóval egymás után többször, számtalan alkalommal nagy erővel megütötte, majd felkapta és előbb a földhöz vágta, majd a szekrénynek dobta a gyermeket.

hirdetés

Ezen bántalmazás következtében a kisgyermek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás – annak módjára, erejére és a testszerte keletkezett sérülésekre figyelemmel – alkalmas volt súlyosabb sérülések előidézésére is. A férfi a fenti időszakban egy másik gyermeket, egy 7 éves kisfiút úgy arcon ütött, hogy a szeme alatt bevérzés keletkezett, a tenyerét egy késsel megszúrta, egy cipővel pedig úgy arcon ütötte, hogy a gyermeknek vérezni kezdett az orra. A férfi a feleségét sem kímélte: testszerte megütötte, megrúgta, a fejét a falnak verte. A nő és gyermekei úgy tudtak kimenekülni a lakásból, hogy a férfi 2020. január 31-én délelőtt áramütést szenvedett és a mentő elszállította.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a tanúk jogellenes befolyásolásának veszélye miatt került sor, mivel alappal lehet tartani attól, hogy az agresszív férfi a bántalmazások folytán félelemben tartott házastársának megfélemlítésével a bizonyítási eljárás eredményét veszélyeztetné, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

Ez is érdekelheti: