Fákat döntött ki, autót rongált a viharos szél Békéscsabán

vihar, viharos szél, Békéscsaba Fotó: Körös Hírcentrum

A szerdai nap folyamán országszerte több száz helyszínen dolgoznak a tűzoltók a viharos erejű szél okozta károk felszámolásán.

A legtöbb riasztást Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Pest és Zala megyében kapják a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységei, amelyeknek a kidőlt fák és a leszakadt faágak eltávolítása éppúgy munkát ad, mint a megrongálódott tetőszerkezetek és a leszakadt vezetékek helyreállítása.

hirdetés

Frissítés 20.35: Az esti órákban, egy körülbelül 10 méter magas fenyőt fordított ki a szél gyökerestől Békéscsabán a Lencsési lakótelepen. Némileg mérséklődik, de az ország nagy részén csütörtökön is erős lesz a szél.

Frissítés 17.13: Továbbra is érvényben van az Országos Meteorológiai Szolgálat széllökés veszélye miatt kiadott Másodfokú (narancs) riasztása Békés megye területére. A széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t.

Frissítés 16.15: Békéscsabán – többek között -, az Árpád és a Berzsenyi utcában is családi házakhoz riasztották a tűzoltókat, fakidőlés, illetve megrongálódott tetőszerkezetek miatt.

Frissítés 15.30: Az óriási erejű szél Békés városában is károkat okozott – tájékoztatta hírportálunkat Kálmán Tibor polgármester. „Az önkormányzati tűzoltóság délelőtt óta folyamatosan dolgozik a károk elhárításán és a megelőzésen. Én is figyelem a munkálatokat. A református gimnázium bádogteteje „lebeg”, olyan szinten megkezdte a szél. Délután 13.15 perc környékén azt az információt kaptuk, hogy hamarosan kosaras autó érkezik a helyszínre. Az érintett veszélyes részt természetesen lezárták.

A város egyik részén fa dőlt egy házra, illetve a Teleki utcában kidőlt egy fenyőfa. A Malomasszonykertben fa dőlt az elektromos vezetékre, Békés és Tarhos között pedig ugyancsak fa dőlt az úttestre. Valamennyi helyen már jártak tűzoltóink. Tisztelet és elismerés illeti őket a munkájukért” – írja a polgármester.

Frissítés 14.28: Békéscsabán 14 óra körül a Tulipán utcában keresztbe dőlt egy fa. A tűzoltók felaprítják, majd eltakarítják az úttestről. A munkálatok ideje alatt az utca teljes szélességében le van zárba.

Fotó: Körös Hírcentrum

Szerkesztőink a várost járva, megannyi kidőlt fát láttak az utak, járdák szélén heverni, egyikük útját egy megrongálódott személygépkocsi keresztezte. A Lencsési lakótelep egyik épületének megközelítése veszélyessé vált, ugyanis a tetőszerkezetnél található bádoglemezt a szél megbontotta. Félő, hogy leszakadhat. Az épület egy részét a tűzoltóság szakemberei elzárták a gyalogosforgalom elől.


Amennyiben információval, képekkel tud szolgálni, küldje el szerkesztőségünknek Facebook üzenetben, vagy erre a címre: kapcsolat@koroshircentrum.hu