Megemlékezés és koszorúzás Perlrott Csaba Vilmos emléktáblájánál

Perlrott Fotó: Nagy Anikó

A békéscsabai születésű Perlrott Csaba Vilmosra emlékeztek a napokban a megyeszékhelyen. A magyar avantgárd stílus egyik megteremtője és jeles képviselője 140 évvel ezelőtt született.

A Munkácsy Mihály Múzeum együttműködve Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatával Perlrott Csaba Vilmos születésének 140. évfordulója alkalmából a festő- és grafikusművész egykori szülőházát jelölő emléktáblánál tartott megemlékezést és koszorúzási ünnepséget.

hirdetés

A megjelenteket Ando György, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója köszöntötte. Majd Varga Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott beszédet. Az ünnepségen Varga Tamás alpolgármester mellett Szente Béla, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Kulturális, Köznevelési és Érdekegyeztetési Bizottságának elnöke, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója, Martyin Emília, a Munkácsy Mihály Múzeum tudományos-muzeológiai osztályvezetője, valamint Gnandt János, a Békéstáji Művészeti Társaság elnöke helyezett el koszorút a festő- és grafikusművész emléktáblájánál – tájékoztatott Nagy Éva közművelődési munkatárs a múzeum honlapján.