A békéscsabai turizmus fejlődéséért működnek együtt a jövőben

békéscsabai Fotó: Körös Hírcentrum

A mai nap folyamán együttműködési megállapodást kötött a Békéscsabai Turisztikai Egyesület és a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör.

hirdetés

Az elmúlt időszakban a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke, Opauszki Zoltán irányítása mellett aktív munka indult be a megyeszékhely turizmusának fellendítésére. Az egyesület felvette a kapcsolatot a területen működő szolgáltatókkal, szervezetekkel, keresik és szorgalmazzák az együttműködéseket az eredményesebb munka érdekében. A Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör szintén a város kulturális és gasztronómiai értékeinek megismertetésén, megőrzésén tevékenykedik. A két szervezet képviselője Békéscsaba turizmusának előmozdítása érdekében hivatalos együttműködési megállapodást írt alá február 10-én.

hirdetés

Opauszki Zoltán a megállapodással kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón kifejtette, az elmúlt hetekben folyamatosan egyeztettek arról Mácsai Sándorral, a kulturális kör elnökével, hogyan tudnák a közös munkát hatékonyabbá tenni. A kör tagjai számos olyan eseménynek voltak a részesei, amellyel alátámasztották, hogy érdemben szeretnének tenni a városért. A település életében komoly szerepet játszó közösségről van szó. Az egyesület pedig éppen azért jött létre, hogy a városi turizmus szempontjából releváns szervezetek, vállalkozások, magánszemélyek közti együttműködést erősítse. Mióta Opauszki Zoltánnak mint elnöknek bizalmat szavaztak az egyesület tagjai, azóta számos területen indultak el egyeztetések.

Mácsai Sándor megosztotta, éppen a napokban hét éve alakult a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör. A Molnárház megmentéséért nagyon sokat tettek, talán innen ismerik őket a legtöbben a városban. Ebből kiindulva Békéscsaba gyöngyszemeire igyekeznek azóta is felhívni a figyelmet. Ezekből állt össze a Harruckern történelmi emlékút. De sok más esemény megvalósításában is tevékenyen részt vettek már. Egy következő célkitűzésük a város podsztyenás házainak megmentése. A turisztikai egyesülettől abban várnak segítséget, hogy például a Harruckern útra ne csak odatévedjenek a látogatók, hanem célzottabb legyen a népszerűsítés.

A sajtótájékoztatót itt meghallgathatják:

hirdetés