Egyre bővül az Éltető szeretet mozgalomhoz csatlakozók köre

éltető Fotó: Körös Hírcentrum

A babák szoptatása, ellátása nem egyszerű, ha a családnak, az édesanyának ki kell mozdulnia otthonról a picivel együtt. Az Éltető szeretet mozgalom ebben kíván segítséget nyújtani.

Kampányt indított az Egyensúly AE Egyesület Békéscsabán azért, hogy egyre több intézmény és szolgáltató biztosítson szeparált helyiséget az édesanyáknak csecsemőjük szoptatásához. A mozgalomban résztvevő intézmények és szolgáltatók sora egyre bővül. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő sajtótájékoztató keretében számolt be a mozgalom tevékenységéről.

hirdetés

Több mint egy éve csatlakozott Békéscsaba az Éltető szeretet mozgalomhoz. Az elmúlt napokban pedig egy újabb vállalkozás állt be a sorba és ragasztotta ki a mozgalomhoz való csatlakozást jelképező matricát. Egyelőre nem sok városban van jelen, ezért is jelentős a békéscsabai támogatás. A cél az, hogy azokon a településeken, ahol erre igény van, hozzanak létre ellátó pontokat az édesanyáknak. Ahol zavartalanul tisztába tehetik, megszoptathatják a babájukat.

Békéscsabán is folyamatosan keresik azokat a helyeket, ahol ilyen pontok létre tudnak jönni. Már 12 helyszínnél tartanak, a visszajelzések nagyon pozitívak. Ezzel a város hozzá tud járulni a még boldogabb gyermekneveléshez.