Nyílt nap és játszóház várja a családokat a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskolában

Savio Fotó: Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola

A megfelelő általános iskola kiválasztása nagy feladat. Ezt így látják a békéscsabai Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola pedagógusai is. Éppen ezért több alkalmat is kínálnak, ahol az érdeklődő családok és a tanárok kölcsönösen megismerhetik egymást.

Február 22-én szombaton ismét nyílt napra várják az érdeklődőket a békéscsabai Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskolában. Reggel 8 és 9 óra között igazgatói tájékoztatáson, beszélgetésen vehetnek részt a szülők, a gyermekekkel közben a tanító nénik játszanak. 9 és 11 óra között lehetőségük van órákat látogatni, bármely osztályban, bármely pedagógusnál. Ezen a napon nem csupán a leendő elsősök családjainak, hanem a már az iskolába járó diákok szüleinek is lehetősége van bepillantani az órai munkába.

hirdetés

Viszont a Suliváró Játszóház foglalkozások már csak a leendő elsősöknek és szüleiknek szólnak március 14-én és április 4-én. Ezeken az alkalmakon a tanító nénik foglalkoznak, beszélgetnek a gyerekekkel és a szülőkkel. Ekkor derül ki valójában, alkalmas-e a gyermeknek ez az iskola, tudnak-e együtt dolgozni a szülők és a pedagógusok. Nagyon fontosnak tartják, hogy az első osztály esetében helyesen válasszanak iskolát a szülők a gyermeknek. Bár egyházi az intézmény, nem feltétel, hogy a kisgyermek meg legyen keresztelve, a keresztény értékrend elfogadása, követése számít. A Savio nem körzeti iskola, így meg tudják válogatni, kit vesznek fel.

A 2019/2020-as tanév különleges abból a szempontból, hogy az intézmény 25. születésnapját ünnepelhették meg. Az eltelt évek alatt pedig rengeteget változott az iskola – árulta el Caimacan Klára igazgató. 1994 óta az épületek és a módszerek is teljesen megújultak. Akkoriban nem volt központi fűtés, a mosdók kint voltak, a világítótestek is hiányoztak. Ma pedig már minden teremben interaktív tábla, tematikus szaktantermek, hangulatos csoportszobák várják a gyerekeket. Folyamatosan pályáznak, a közeljövőben például az udvaron szeretnének egy rendezvénypajtát kialakítani.

 

hirdetés