Véget ért a forgatás Pósteleken

shadow and bone, netflix, póstelek Fotó: Körös Hírcentrum

Úgy tűnik, egyetlen nap alatt felvették a szükséges jeleneteket a forgatás helyszínéül szolgáló Széchényi-Wenckheim kastély romjainál Pósteleken.

hirdetés

Mint arról elsőként beszámoltunk, a Shadow and Bone amerikai sorozat egyik epizódját forgatták. Információink szerint a Netflix gondozásában készülő produkciót teljes egészében Magyarországon veszik fel.

hirdetés

Az előkészületi munkák vasárnap megkezdődtek, a kastély környezetében elhelyezték a misztikus lényeket ábrázoló hungarocellből készült díszletelemeket is. Emellett több lépcsőfok is pótlásra került (ugyancsak hungarocellből), ami a laikus szemnek igen nehezen észrevehető.

A produkcióban nagyon sok magyar dolgozik. A fentebb említett elemek legyártásában is magyar szakemberek dolgoztak, illetve a stáb nagy része és a statiszták is magyarok. Úgy tudjuk, a jelmezek és a különböző kellékek egy része is Magyarországon került beszerzésre. Természetesen próbáltunk informálódni, de mindenkit szigorú titoktartási kötelezettség köt.

A forgatás a hétfői napon zajlott, ekkor már a helyszín le volt zárva. Nem hogy túrázó, de természetesen sajtós sem mehetett a forgatási munkálatok közelébe.

Kedd délutánra a stábnak már nyoma sem volt. A több kamionnyi felszerelés, a sátrak, az emberek mind eltűntek. Kivéve azokat a misztikus lényeket formázó elemeket, melyek igazán dermesztőként hatnak a kastély romjainak tövében. Ezeket vélhetően napokon belül elszállítják. A kastélyban szétnézve az is biztosnak tűnik, hogy belső jeleneteket is rögzítettek. Árulkodó nyomként az egyik helységben kisebb mennyiségben szétterített szalmát, illetve egy másik zugban gereblye nyomokat találtunk.

Kérdéseikkel a HVG is megkereste a Netflixet, ők az alábbi választ kapták: “a gyártási folyamat zavartalansága, illetve a stáb és a művészek védelmében” nem kommentálják az egyes forgatásokat érintő kérdéseket.

Hozzátették: “a Netflix jelentős összegeket költ Európa-szerte, hogy segítse és erősítse a helyi tartalomgyártást. Arra összpontosítunk, hogy a szolgáltatásunk előfizetőink örömét szolgálja, ebbe pedig beletartozik az is, hogy helyi tartalmakat gyártunk, befektetéseinkkel támogatjuk a helyi kultúrát is.

Hogy lássuk a Széchényi-Wenckheim kastélyt fantasy köntösben, 2020 végéig kell várnunk. Ekkorra ígérik ugyanis a sorozat első részeit. Még több kép és videó az előző cikkünkben.

hirdetés