Rendbontás egy békéscsabai futballmeccsen: 5 férfit állítottak bíróság elé

mlsz Fotó: Pixabay

A Békéscsabai Járási Ügyészség csoportos rendbontás miatt állított bíróság elé 5 férfit 2020. február 25-én, akik a helyi csapat futballmérkőzésén a lelátórészt elválasztó kapu kinyitása után a pályára futottak.

A Magyar Kupa 2019/2020-as szezonjának 8. fordulójában, 2019. december 4-én, a békéscsabai futball klub a Kórház utca sportlétesítményben fogadta az egyik fővárosi labdarúgó csapatot. Az 5 vádlott, akik közül 2 volt már büntetve rendbontás, míg egyikőjük ittas vezetés miatt, a hazai szurkolók között foglaltak helyet az eseményen. A hazai csapat a mérkőzés lefújását megelőző 94. percben gólt szerzett, amelyet követően a vádlottak a kihelyezett tiltó táblák ellenére a lelátóról a pályára futottak, miután egyikőjük az elválasztó kaput kinyitotta. A férfiak a gólt és csapatuk győzelmét ünnepelve rövid ideig a pályán tartózkodtak, majd a biztonsági szolgálat felhívására a lelátóra visszatértek.

hirdetés

A helyszíni videofelvételek alapján a férfiakat beazonosították, majd a kihallgatásukat követő egy hónapon belül csoportosan, társtettesként elkövetett rendbontás bűntette miatt a Békéscsabai Járási Ügyészség őket bíróság elé állította.

A bíróság a 2 büntetlen előéletű férfit 2-2 év próbára bocsátotta, míg a korábban ittas járművezetés miatt büntetett társukat 100 óra, a csoport rendbontás miatt előélettel rendelkező 2 tagját pedig 200 és 300 óra kommunális jellegű közérdekű munka büntetésre ítélte. A bíróság döntését mindenki tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.