Emberölés kísérlet miatt emeltek vádat egy körösladányi nő ellen

Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai Fotó: Pixabay

A Békés Megyei Főügyészség társtettesként elkövetett rablás és emberölés kísérlete miatt emelt vádat egy 46 éves körösladányi nő ellen, míg 24 éves élettársát szintén társtettesként elkövetett rablással, valamint bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja.

A bűntársak 2018. november 13-án az esti órákban mentek be a tőlük néhány házzal távolabb élő 88 éves, rossz egészségi állapotú sértett körösladányi otthonába. A nő a sértett házának udvarán talált vascsővel a fején bántalmazta az idős asszonyt, miközben pénzt követelt tőle, majd kilökte őt a folyósóra, ahol testszerte tovább ütlegelte. A földre zuhanó sértett a kövezetbe verte a fejét, amitől erősen vérezni kezdett, a vádlott azonban tovább bántalmazta, több alkalommal felsőtestén és combján megrúgta. A férfi elkövető ezalatt az ajtóban várakozott, jelenlétével bátorítva társát erőszakos magatartásában, majd a nő kutatást végzett a házban, és tűzifát, valamint fagyasztott húst adott át párjának, aki ezután a helyszínről távozott.

hirdetés

A nő ezt követően az idős sértett készpénzét, ékszereit és mobiltelefonját is magához vette, azonban nem hagyta el az ingatlant, hanem a hideg kövezeten fekvő, láthatóan rossz állapotban lévő idős asszony száját bekötötte, lábait és kezeit összekötözte. A nő az éjszakát a sértett házában töltötte, majd a hajnali órákban távozott, magára hagyva a sértettet, aki lábai kivételével a kötözésből kiszabadította magát, azonban sérülései miatt elmozdulni, segítséget kérni nem tudott. A sértettre a késő délelőtti órákban talált rá szomszédja és gondozója, akik értesítették a mentőket és a rendőrséget.

A bántalmazás következtében a sértettnek számos súlyos és a keményagyburok alatti bevérzés miatt életveszélyes sérülése is keletkezett. A hidegburkolón, 16 órán át történő fekvés következtében az idős asszony testhőmérséklete 33,3 ̊C-ra kórosan lecsökkent, amely közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett. A kihűlés következtében a halálos végkifejlet bekövetkezését csak az időben elkezdett szakszerű, korszerű orvosi beavatkozás hárította el.

A Békés Megyei Főügyészség a nőt társtettesként elkövetett rablással és minősített emberölés kísérletével, míg élettársát szintén társtettesként elkövetett rablással és bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja. A főügyészség az előkészítő ülésen történő beismerés esetére is fegyházbüntetés kiszabását indítványozta mindkét vádlottal szemben, akik a bírósági eljárást letartóztatásban várják – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.


Kövessen minket Facebookon!