Közgyűlés után értékelt Miklós Attila

Miklós Attila Fotó: Körös Hírcentrum

Több mint 24 milliárd forintnyi fejlesztést, ugyanakkor újabb hitel felvételét is tervezi Békéscsaba idén. 

A közgyűlésen elhangzott legfontosabb ügyekről Miklós Attila önkormányzati képviselő fontosnak tartotta megjegyezni: a költségvetésről előzetesen nem volt egyeztetés és nem tudtak meg róla részleteket. „Sokan elmondták, hogy pozitív hangulatú a költségvetés, ami alapvetően igaz is. Viszont ha a számok mögé nézünk, látjuk, hogy a fejlesztéseket pályázatból, vagy állami forrásból valósítjuk meg.”

hirdetés

„A fejlesztésekhez most is hitelt kell felvennünk. A hitelfelvétellel nincs baj, viszont a folyamatos áremelkedések miatt a tervezett beruházások végső összegét nem tudjuk. Így az önerő nagyságát, amit egy-egy fejlesztéshez kell adni, nem tudjuk pontosan. Mindez kockázatot jelent a költségvetésben.”

„Összességében rengeteg fejlesztés szerepel a költségvetésünkben. Ugyanakkor arról egy szó sem esett, hogy a megvalósuló fejlesztéseket hogyan és miből fogjuk üzemeltetni, miből finanszírozzuk a létesítmények fenntartását – fogalmazott”

A közgyűlésen szó esett a háziorvosi praxisok támogatásáról is. Milkós Attila elmondta: „az üres praxisok betöltésénél támogatni kellene a letelepedni kívánó orvosokat, ennek kapcsán nagyon sokféle támogatási opció elképzelhető. Ugyanakkor nem szabad elfelejtkezni azokról sem, akik 20-30 éve ellátják a feladatukat. “Meg kell vizsgálni annak a lehetőségét is, hogy a meglévő rendelőkbe eszközpótlást, felújítást támogassunk.”

Szó esett a Vagyonkezelő Zrt. üzleti tervéről is, melyben közel két milliárd forintos árbevétel mellett közel 7 millió forintos nyereség szerepel. Miklós Attila ennek kapcsán hangsúlyozta: a cégtől a hatékony működést kell elvárni, a veszteséges tevékenységeket csökkenteni kell.

A közgyűlésen Miklós Attila bejelentette, hogy Fülöp Csaba önkormányzati képviselővel új frakciót alapítanak, Szövetség Békéscsabáért néven. Innentől kezdve képviselőcsoportként vesznek részt a közgyűlés munkájában.