Márton Anita ezúttal diszkoszvetésben diadalmaskodott

márton, diszkoszvetésben Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség

A Szombathelyen megrendezett Téli Dobó bajnokságon diszkoszvetésben két aranyérmet nyertek a Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői.

A több jó eredményt hozó bajnokságon Eperjesi László versenyzője, Márton Anita a felnőttek mezőnyében ezúttal diszkoszvetésben 57,16 m-rel magabiztosan nyert. A felnőttek versenyével együtt rendezett serdülő és újonc téli dobó OB-n a Solticz Kálmán-Szebegyinszki Richárd edzőpáros versenyzője, Priskin István diszkoszvető állhatott a dobogó legfelső fokára. István ranglistavezetőként érkezett, a szorgalmas és tehetséges versenyző közel 4 métert javított a tavalyi legjobbján most az idény elején. Baukó Petra is éremesélyesként érkezett, ezüstérmes egyéni legjobbal zárta a versenyszámát.

Az atlétikai klub két versenyzője utazott a hétvégén a BOK csarnokba az Összetett OB-ra. Adorján László edző így számolt be atlétája, Tóth Zoltán bravúros versenyzéséről: Zoli minden számban kimagaslóan teljesített. Súlylökésben és magasugrásban a mezőny legjobbja volt. De távolban és gáton is egyéni csúccsal erősítette meg az aranyérmes helyezését.125 ponttal előzte meg az ezüstérmest. Komáromi László senior atléta így számolt be a bajnoki érméről: Futamomban 35 és 50 éves kor közöttiek indultak, de nagyon örülök annak, hogy legidősebbként végig vezetve sikerült megszerezni az abszolút első helyet is – tájékoztatott a klub.


Kövessen minket Facebookon!