Ittasan vezetett, felhajtott a járdára

ittasan Fotó: police.hu

Büntetőeljárást indított a rendőrség egy férfi ellen, mert ittasan autót vezetett. Felhajtott a járdára, gyalogosok szerencsére nem voltak az útjában, de egy jelzőlámpának nekiment és kidöntötte a helyéből. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Jelzőlámpának ütközött egy személygépkocsi 2020. február 2-án 12 óra körül Békéscsabán. A jármű vezetője a Bartók Béla útról balra akart kanyarodni a Tulipán utcára, de eközben felhajtott a járdára. Gyalogosok szerencsére nem voltak az útjában, de egy jelzőlámpának úgy nekiütközött, hogy a lámpát tartó oszlop eltört. A férfi a baleset után kiszállt az autójából, egy ismerőse segítségével lehúzta az útról a kidőlt lámpát, majd elhajtott. Bekanyarodott a Vécsey utcába, ahol a rendőrök igazoltatták. Az alkoholszonda ittasságot jelzett nála, ezért elvették a vezetői engedélyét. A férfi a baleset ügyében indított büntetőeljárás során elismerte, hogy vezetés előtt sört és pálinkát is ivott. Amikor balra kanyarodott, vele szemben mindkét sávban volt forgalom, de azt gondolta, hogy a közeledő autók előtt még be tud fordulni. Ezért gyorsított, de nem tudta bevenni a kanyart.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 62 éves férfit ittas járművezetés vétség elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a büntetőeljárás iratait 2020. március 11-én továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Forrás: police.hu