Jövő héttől részlegesen bezárják az iskolákat Ausztriában

kompetenciamérés, Szlovákiában, digitális, tankönyv, tanterem, könyv, iskola Fotó: Pixabay

Az új típusú koronavírus-járvány miatt jövő héttől részleges iskolabezárásokra kerül sor Ausztriában, egyelőre húsvétig – jelentette be szerda este Sebastian Kurz kancellár.

Következetes és szükséges intézkedésnek nevezte Kurz az iskolák részleges bezárását. A tervek szerint az interneten folytatnák otthonról az oktatást. A kancellár kifejtette: hétfőtől a felsőbb osztályok számára szünetel az oktatás, így a 14 évnél idősebbek otthon maradhatnak. Szerdától pedig a 14 év alattiaknak sem kell bemenniük, ha a szüleik meg tudják oldani elhelyezésüket. Ellenkező esetben bemehetnek az iskola épületébe, az intézmény biztosítja számukra a felügyeletet – tette hozzá.

hirdetés

Felhívta a figyelmet arra, hogy a gyerekek lehetőség szerint ne a nagyszüleikhez menjenek, az időseket ugyanis “különösen védeni kell” – szögezte le, és arról is beszélt, hogy az alsóbb osztályokra vonatkozó intézkedések az óvodákat is érintik.

Az érettségi előtt álló diákok esetében külön döntenek majd arról, elhalasztják-e esetlegesen az érettségi vizsga időpontját. Az iskoláskorú gyerekek szülei az oktatási minisztérium ígéretei szerint értesítést kapnak majd a tervezett intézkedésekről. Ausztriában a szerda reggeli adatok szerint 206-an fertőződtek meg az új koronavírussal. Halálos áldozatról nem tudni.

Noll Katalin MTI